download: Pdficon.png
Odticon.png
Version: 1.1

Povestea mea cu Dumnezeu

În Fapte 9:1-18, citim cum Dumnezeu schimbă viața lui Pavel în așa fel încât acesta ajunge să îl urmeze pe Hristos. În capitolul 22:1-21, Pavel povestește această întâmplare în fața unei mari mulțimi, iar în capitolul 26:1-23 spune povestea lui, în sala de judecată, în fața regelui. Deci am putea spune că Pavel întotdeauna și-a spus povestea, oriunde a mers.

În același fel, fiecare dintre noi are propria poveste cu Dumnezeu: realitatea a ceea ce am experimentat cu Dumnezeu și cum El ne-a schimbat. Este parte a vieții noastre și această experiență nimeni nu o poate nega. Ca Pavel, putem și noi să împărtășim povestea noastră cu Dumnezeu oricând există oportunitatea să o facem. Povestea noastră poate:

 • Să arate măreția lui Dumnezeu.
 • Să facă oamenii interesați să audă mai mult despre Dumnezeu.
 • Să ne ajute să găsim oameni interesați spiritual.

Astfel, povestea ta poate servi ca o punte de împărtășire a poveștii lui Dumnezeu.

Schiță

 1. Înainte...
  Cum era viața mea înainte?
 2. Punctul de cotitură
  Ce am auzit și ce s-a întâmplat? De ce m-a atins acest lucru? Cum am luat decizia să-l urmez pe Isus?
 3. După...
  Cum m-a schimbat Dumnezeu în comparație cu viața mea de dinainte? Ce așteptări am de la viața mea nouă?

Important:

 • Fă-o scurt și simplu (300 de cuvinte, 3 min max; 1-2 minute chiar mai bine): Decide pe ce vrei să te concentrezi și ce detalii să menționezi și ce să lași în afară.
 • Folosește un limbaj inteligibil și simplu: evită un vocabular religios și pune-ți întrebarea: Înțelege persoana ce vreau să spun?

Exersează: Gândește-te cum poți să împărtășești povestea ta pentru ca să păstrezi esența și să curgă de la sine. Scrie-ți povestea și apoi exersează spunând-o celorlalți.

Folosind povestea mea

Următoarele trei puncte sunt esențiale pentru o conversație ce aduce roade:

Povestea lor

Nu contează dacă vorbești cu un străin sau cu un prieten: Ascultă! Pune întrebări despre familia lor, viața lor, provocările lor, pasiunile lor, și despre experiențele lor cu Dumnezeu. Încearcă să afli unde lucrează Dumnezeu în viețile lor.

Povestea mea

Fii pregătit să spui cum Dumnezeu a schimbat viața ta în conversații uzuale.

Povestea lui Dumnezeu

Cel mai important lucru pentru ei este ceea ce le oferă Dumnezeu. Explică mai mult (vezi fișa de lucru “Povestea lui Dumnezeu”) și observă cum primesc aceasta.

Obiectivele mele

Vreau sa împărtășesc povestea mea cu următoarele persoane: