Version: 0.9

Timp cu Dumnezeu

Atunci când un copil a început să a respire, de asemenea, trebuie să mănânce. În mod similar avem nevoie de hrană spirituală zi cu zi. Acesta este cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, şi fiind în contact cu Dumnezeu. Dacă doriţi să ştiţi o persoană, trebuie să aveţi un contact regulat cu el sau ea. Pentru a face acest lucru avem nevoie de multe ori pentru a seta un timp pentru o întâlnire. Este la fel în relaţia noastră cu Dumnezeu: să-l cunoască mai bine ne rezervăm timp în programul nostru de a fi în contact cu el.

Scopul nostru pentru timpul cu Dumnezeu

 • Să se închine lui Dumnezeu: Dumnezeu merită lauda noastră şi întotdeauna ne asteaptă să mergem la el.
 • Relaţia noastră cu el va creşte şi va deveni mai puternică
 • Pentru a asculta de Dumnezeu: El vrea să vorbească cu noi şi să ne conducă.

Exemple din Biblie

Consultă următoarele versete din Biblie și completează tabelul: Despre cine se discută? Când, unde și cum exact petrece persoana asta timp cu Dumnezeu?

Verse Person Time Place Activity
Psalmi 5:3 David dimineața ? rugându-se și așteptând răspunsul
Daniel 6:10
Marcu 1:35
Luca 6:12
Fapte 10:9
Fapte 16:25

Instrumente şi sugestii pentru timpul nostru cu Dumnezeu

 • Biblie: Cititi un pasaj din Biblie ganditi-va la ea, si apoi sa va rugati pentru acesta. Există patru bune întrebări să întreb: ce ne invata despre Dumnezeu aici? Ce ne invata despre oamenii de aici? Ce trebuie sa fac? Cu cine poate sa impartasesc acest lucru?
  Head-32.pngCap: Ce învățat de aici?
  Heart-32.pngInimă: Ce îmi atinge inima?
  Hands-32.pngMâini: Cum pot să aplic asta?
 • Loc: Alege un loc unde vă puteţi întâlni cu Dumnezeu, fără a fi distras.
 • Timpul: Găsi cel mai bun timp când puteţi întâlni în mod constant cu Dumnezeu.
 • Planul: Alege o carte de Biblie pentru a citi prin intermediul acestuia. Pentru început, citiţi Geneza (în Vechiul Testament) si Matei (în Noul Testament). După aceea, citiţi Exodul (vechi Testament) şi cartea Faptele Apostolilor (Noul Testament).
 • A face notite: notaţi sau impartasiti-vă gândurile cu prietenii dumneavoastră, ceea ce credeţi, si ce va spune Dumnezeu , întrebări, cereri de rugăciune pentru tine sau prietenii tai, cum Dumnezeu a răspuns rugăciuni, încurajari,versete...

My commitment for my time with God

Timp:


Loc:


Plan: