Basis

Other languages:
More information about Dutch

In deze sectie vindt u de "basis" middelen om regelmatig discipelen te trainen.

Eerste trainingslessen

Gods verhaal

De eerste les bevat een samenvatting van Gods plan en wat Hij van ons wil. Gebruik dit als eerste les bij een nieuwe gelovige, zodat hij echt gaat begrijpen welke keuze hij gemaakt heeft, en dat ook aan anderen uit kan leggen.

De doop

Gebruik deze les als voorbereiding op de doop. In de bijbel zien we dat mensen snel na hun beslissing werden gedoopt.Je kan deze les direct op les één laten volgen, maar ook op ieder ander punt tijdens het trainingsproces.

Gebed

Als tweede les geeft dit een basisbegrip van onze communicatie met God. Loop er doorheen en vergeet niet om ook praktisch de verschillende manieren van gebed te gebruiken als je iemand traint!

Vergeven Stap voor Stap

Samenvatting over vergeving: Wat houdt vergeven in, hoe doen we het en hoe helpen we anderen bij dat proces.

Zonden Belijden en Bekering

Samenvatting over bekering: Hoe belijden we zonden en keren we ons ervan af?

Tijd met God

God wil ons onderwijzen. We moeten leren hoe we tijd met Hem door kunnen brengen en van Hem kunnen leren. Deze les legt ons uit hoe we dat kunnen doen en geeft wat voorbeelden uit de bijbel hoe mensen hun tijd met God invulling geven.

God horen spreken

God wil met iedereen communiceren. Maar hoe kunnen we Hem horen spreken? Deze les les laat verschillende manieren van communiceren door God zien, en hoe we Zijn stem kunnen herkennen.

Kerk

We zijn niet alleen. Samen met andere volgelingen van Jezus vormen we een gemeenschap. In deze les kijken we naar wat de kerk eigenlijk is en doet.

Genezing

Hoe kan je bidden voor genezing: Aan de slag, wat te doen als er geen genezing lijkt te komen, belangrijke tips en meer. Dit werkblad is zo ontworpen dat je het aan iedereen kan door geven voor wie je bidt.

Mijn verhaal met God

Als mijn leven door God volledig verandert is: Hoe leg ik dat uit aan andere mensen?

Opbouw van een ontmoeting

Bijbel leeswijzer

Dit werkblad is bedoeld om tweezijdig uit te printen en dan in vier bladwijzers te vouwen. Het bevat wat simpele hints om geïnteresseerde mensen te helpen starten met het lezen van de bijbel en ook een opzet hoe je een Bijbelstudie met mensen die elkaar ontmoeten kan houden (De basis hierva is hetzelfde als bij hetDrie delen proces).

Drie delen proces

Een diagram met de verschillende onderdelen van een bijeenkomst. Gebruik dit schema voor iedere training, en tijdens het onderdeel "Les" onderwijs je telkens één van de discipelschaps lessen.

Trainingsoverzicht

Meer gedetailleerde uitleg van het drie delen proces: Hoe vul je de verschillende onderdelen van een training in en waarom sommige onderdelen belangrijker zijn dan andere.

Een Dagelijks gebed

Dit werkblad is bedoeld om dubbelzijdig af te drukken en dan in kleinere delen te knippen. Het kan dan bijvoorbeeld prima in je portemonnee of telefoon worden mee genomen. Je hebt dan altijd een krachtig gebed bij de hand om iedere dag te gebruiken.